Természetesen! Íme három mesés teadélután ötlete, amelyekkel igazán különlegessé teheted a sütizést: ### 1. Elegáns Virágos Teadélután Képzelj el egy gyönyörű, virágokkal díszített teraszt, ahol a teázás varázslatos élménnyé válik. Az asztalt friss virág
A teadélután, vagyis az afternoon tea, egy különleges brit étkezési hagyomány, amely a 19. században bontogatta szárnyait az arisztokrácia körében, és azóta is élénk része a társadalmi életnek. Ez az élvezetes esemény általában délután 3 és 5 óra között zajlik, amikor a résztvevők finom teát kortyolgatva válogathatnak a különböző ínycsiklandó falatokból. A menüben gyakran szerepelnek miniszendvicsek, az édes scone-ok, melyeket lekvárral és tejszínnel kínálnak, valamint különféle sütemények. A teadélután nem csupán az ízek ünnepe, hanem egy remek alkalom a baráti beszélgetésekre és a társasági kapcsolatok ápolására is.
Ha arra gondolunk, hogy egy palotában teadélutánozunk, rögtön a Bridgerton-sorozat jut eszünkbe. A Gresham-palota pedig nem marad el a londoni régenskor előkelő otthonaitól - nem véletlenül a magyar szecesszió egyik legszebb darabja. Nem egy pár ezer forintos programról van szó, de olyan sok apróság teszi különlegessé, hogy tea közben már a következő látogatást kezdjük tervezgetni. Kínálatában ez hasonlít leginkább egy angliai afternoon tea-re, hisz itt édes pogácsát (scone-t) is kapunk. Másrészt az átriumban kialakított MÚZSA bárban foglalhatunk helyet, ahonnan tökéletesen rá lehet csodálkozni az épület részleteire. A tálaláshoz herendi porcelánkészletet (Royal Garden-kollekciót) használnak, melynek párja a Buckingham-palotában található. A szendvics - édes pogácsa - aprósütemény triumvirátus pedig nem csak a szemet gyönyörködteti. Minden helyben, profi kezek között készül (például a KOLLÁZS patisserie-ben) - a végeredmény pedig a legfinomabb sütemények, amiket teszteléseink során kóstoltunk. Jelenleg a karácsonyi menüre nevezhetünk be, amibe olyan ünnepi specialitások is kerültek, mint a ministollen, a bûche de noël (karácsonyi fatörzstorta) és a narancsos minikuglóf.
A teadélután általában hétvégén, de az ünnepi időszakban a következőképpen érhető el: december 1-22-ig csütörtöktől vasárnapig, december 22-30-ig mindennap, január 1-jén 3 órától 6 óráig. Az ára 19 900 Ft/fő (plusz a pezsgő). Részletek itt.
A Párisi Udvar egy újabb építészeti csoda, ahol a belépés egyenlő a felhőkbe való nézelődéssel és a varázslatos pillanatok megörökítésével. A tágas, fényűző terek eleganciát sugároznak, és az eklektikus stílusban fellelhető arab, mór és gótikus elemek egy egészen különleges atmoszférát teremtenek. Itt, ebben a mesebeli környezetben, a teadélután nem csupán egy program, hanem egy élmény, amelyet mindennap megélhetünk. A kávézóban felszolgált tea minden nap déltől 5-ig vár ránk, így bármikor betérhetünk egy kényeztető pillanatra. Ha igazán különleges élményre vágyunk, érdemes 2 és 3 óra között asztalt foglalni, hiszen ekkor élő zene teszi még varázslatosabbá a hangulatot. A kínálat minden ínycsiklandó elemével egyedülálló: a hagyományos brit scone helyett itt sós pogácsák és sajtos stanglik díszítik a gyönyörű, háromszintes tálalót. Az ínycsiklandó libamájpástétom mellett a füstölt lazacos tramezzini sem maradhat el. Jelenleg a karácsonyi süteményvariációkat kóstolhatjuk, amelyek között olyan klasszikusok sorakoznak, mint a szilvás hókifli, rigójancsi, gyömbéres puszedli és narancsos pöfeteg. Ha pedig még tovább szeretnénk fokozni az élményt, egy pohár pezsgő is rendelhető, hogy igazán ünnepélyes legyen a teadélután!
Az ünnepi ajánlatunk január 6-ig érhető el, és a nap folyamán 14:00 és 17:00 óra között választható. Az ajánlat ára 24 900 Ft két fő részére, amelyhez opcionálisan 10 000 Ft-ért két pohár pezsgőt is kérhet. Január 6. után a teadélután visszatér megszokott, hagyományos formájába. További részletekért kattintson ide.
Hiába van csak pár lépésre a karácsonyi vásároktól, a Kempinski Hotel kávézójában, a The Living Roomban semmit nem érezni a nyüzsgésből. Sőt! Mintha egy modern nappali és Budapest valamelyik régi kávézójának hangulata keveredne: lobog a tűz a kandallóban, könyvek sorakoznak a polcokon, mi pedig látogatásunkkor rögtön belesüllyedtünk az egyik kanapéba. A teadélután falatjait itt most kivételesen forró csokival párosítottuk, és mindenkit erre biztatunk, aki szereti ezt a műfajt! A Valrhona csokiból készült, forró ital selymes, ízletes (akár tejszínhabbal is kérhetjük), és mellé nagyon jólesik a hókifli, a gesztenyés barrett és a zserbó. De persze az egyedi, emeletes kerámián ennél jóval több finomság várakozik, például négyféle apró szendvics, köztük sütőtökös-kecskesajtos, pulykasonkás-narancsmázos és az elmaradhatatlan füstölt lazacos. A kedvencünk mégis a fonott kalácsra halmozott libamájterrine-es változat volt, birsalmacsatnival és portóibor-zselével.
Az ünnepi teadélután varázslatos élményét mindennap 13:00 és 19:00 óra között élvezheted. Részvételi díjunk 11 900 Ft/fő, míg a pezsgővel kísért élmény ára 16 900 Ft/fő. További részletekért kattints ide!
Borítókép: Molnár Dániel - Párisi Passage Étterem Fedezd fel a párizsi hangulatot a Párisi Passage Étteremben, ahol a klasszikus ízek és a modern gasztronómiai élmények találkoznak. Molnár Dániel műve tökéletesen megragadja az étterem varázslatos atmoszféráját, amely a barátságos légkörével és a kifinomult ételeivel lenyűgözi a látogatókat. Merülj el a kulináris kalandban, és élvezd a részletekben rejlő szépséget!