Íme néhány kreatív módszer, amivel villámgyorsan lehűtheted a pezsgőt: 1. **Só és jég kombinációja**: Tölts meg egy vödröt jéggel, és szórj rá egy jó adag sót. A só csökkenti a víz fagyáspontját, így a jég gyorsabban olvad, és a hőelvonás is intenzívebbé
Ha esetleg elfeledkeztél róla, hogy a pezsgőt a hűtőbe tedd, vagy éppen a vendégek hoztak egy üveg pezsgőt, ami nem éppen jéghideg, ne aggódj! Ezzel a trükkel pillanatok alatt frissítő hűvössé varázsolhatod.
A pezsgő a karácsonyi és szilveszteri rendezvények igazi sztárja, sokunk számára pedig elengedhetetlen részét képezi az ünnepi hangulatnak. A szakértők szerint a legfinomabb ízeket 4-8 Celsius-fokon élvezhetjük. Ezt a tökéletes hőmérsékletet legkönnyebben úgy érhetjük el, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük a pezsgőt, majd fogyasztás előtt 15-20 percre szobahőmérsékleten pihentetjük. Persze nem mindig van időnk erre a precíz előkészületre, főleg ha az utolsó pillanatban szereztük be az italokat, vagy ha a vendégek hoztak magukkal egy-két üveg még hűtés nélkül. Ilyen helyzetekben jól jöhet egy gyors hűtési trükk, amivel pillanatok alatt elérhetjük a pezsgő ideális hőmérsékletét, hogy a koccintás igazán felejthetetlen legyen.
A hűtéshez szükségünk lesz egy vödörre vagy bármilyen megfelelő méretű edényre, esetleg használhatunk bedugaszolt mosdókagylót vagy mosogatót is. Ezt az edényt töltsük meg egyenlő arányban vízzel és jéggel. Ha a pezsgőt ebbe a jeges fürdőbe helyezzük, már negyed óra elteltével is tökéletesen lehűlhet. A hűtési folyamat hatékonyságát növelhetjük, ha a vízhez egy bő tenyérnyi konyhasót adunk, mivel ez jelentősen felgyorsítja a lehűlést. Fontos, hogy az üveg teljesen merüljön el a jeges vízben, így biztosítva a legjobb eredményt.
Ha valamiért nem tudod alkalmazni ezt a módszert, ne aggódj, van egy alternatív megoldás is, amely gyors hűtést kínál. Csavard be az üveget egy nedves konyharuhába, majd tedd körülbelül fél órára a fagyasztóba! A nedves konyharuha segít abban, hogy a pezsgő sokkal gyorsabban lehűljön, mint ha csupán a fagyasztóba tennéd az üveget.