Ez a fűszer gyomorvérzést idézhet elő, ezért érdemes óvatosan használni!


Sokan talán nem is gondolnák, hogy egy közkedvelt fűszer, mint az oregánó, ha túlzásba visszük, komoly egészségügyi problémákat okozhat. A rendszeres vagy túlzott mértékű fogyasztása irritálhatja a gyomrot, sőt, akár belső vérzéseket is előidézhet. Érdemes tehát mértékkel használni ezt az aromás fűszert, hogy elkerüljük a nem kívánt következményeket.

A fűszerek évszázadok óta a kulináris világ elengedhetetlen részei. Nemcsak az ételek ízét és illatát gazdagítják, hanem számos esetben jótékony hatással vannak egészségünkre is. Azonban, ahogy az élet számos területén, itt is érdemes a mértéket szem előtt tartani. A túl sok fűszer nemcsak az ízletes fogásokat ronthatja el, hanem komoly egészségügyi problémák forrása is lehet. Tudtad, hogy az oregánó, amelyet sokan kedvelnek, akár gyomorvérzést is okozhat? Ezt mindenképpen érdemes figyelembe venni a konyhában!

Belső vérzést okozhat az oregánó

Sokan talán nem is sejtik, hogy a konyhánkban gyakran megtalálható, népszerű fűszerek - mint például a fekete bors és a szerecsendió - nagyobb mennyiségben komoly problémákat okozhatnak a gyomorban, sőt, akár mérgező hatásúak is lehetnek. A szerecsendió különösen veszélyes, hiszen hallucinációkat és mérgezéses tüneteket idézhet elő, míg a fekete bors irritálhatja a gyomornyálkahártyát. De ez még nem minden: vannak olyan, általában ártalmatlannak tűnő fűszerek is, amelyek hosszú távú és rendszeres fogyasztás mellett szintén káros hatásokat fejthetnek ki - erről számolt be a femcafe.hu. Például a vadmajoránna, más néven oregánó, is a potenciálisan problémás fűszerek közé tartozik.

Related posts