Fedezd fel a téli estéket egyedi, melengető italokkal, amelyek nemcsak felmelegítenek, hanem különleges ízekkel is elvarázsolnak! Képzeld el, ahogy a kinti hideg szél zúg, miközben egy bögre gőzölgő, fűszeres forralt borral vagy aromás chai teával ülsz a


Melengető téli italokat ajánlunk, amelyek mindegyike felfűti a testet és a lelket is! Vörösborral, gyümölcsökkel, füvekkel és bogyókkal, keleti fűszerekkel és a nyári kertet idéző levendulával. Egy kellemes délutánra, bekuckózáshoz vagy éppen barátokkal közös csevegéshez.

A levendulával ízesített keksz a legromantikusabb választás, egy lágy, bársonyos ital, amely tökéletesen illik a hűvös délutánok hangulatához.

A bort a cukor felével és egy kevés citromlé cseppjével, valamint friss levendulával együtt felforraljuk, majd ízletesen megszórjuk reszelt citromhéjjal. A tojássárgákat a megmaradt cukorral és búzakeményítővel simára keverjük, majd óvatosan rászűrjük a felforrt borra, miközben folyamatosan keverjük egy habverő segítségével. Néhány másodpercre visszatesszük a tűzre, és közben tovább habosítjuk, végül a gőzölgő italt tűzálló poharakba vagy csészékbe töltjük. Ha az íze nem elég édes, egy kis mézet is adhatunk hozzá, hogy még ízletesebb legyen.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

Vörösborral és gyümölcsökkel, karakteres fűszerekkel készül, egy kicsit mediterrán hangulatot áraszt.

A fűszereket és az aszalt gyümölcsöt óvatosan a borba szórjuk, majd felforraljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután hozzáadjuk a frissen főzött teát, a cukrot, valamint a gondosan megmosott, héjastul felkarikázott narancsot. Csak egy pillanatig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és a rumot is hozzáöntjük, hogy a keverék gazdag ízvilágát még inkább kiemeljük. A forró italt tűzálló poharakba merjük, és mindenki kedve szerint édesítheti barna cukorral vagy mézzel, hogy a saját ízlésének megfelelően élvezhesse ezt a különleges italt.

Alkoholtól mentes, zöld tea alapú frissítő ital, melyben a citromfű és a gyömbér ízei harmonikusan egyesülnek. Az élményt egy csepp almalé koronázza meg, ami gazdagítja a végeredményt.

Kezdjük azzal, hogy feltesszük a zöld teát forrni. Amikor már forró, adjuk hozzá a friss citromfüvet, a apróra vágott gyömbérdarabokat, a karikákra szeletelt citromot, valamint az almát, amit cikkekre vágtunk. Főzzük ezt az aromás keveréket egy-két percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután csorgassuk bele a mézet, és öntsük fel az almalével, hogy egy kellemes, frissítő ital születhessen. Végül csak annyira melegítjük, hogy éppen forró legyen, és ízlés szerint még egy kis mézzel is fokozhatjuk az élvezeteket.

Egy nosztalgikus uzsonnaital, amely talán a dédink fiatalságából való. Most azonban újra divatba jött, és egyre vonzóbb ízkompozíciókkal kápráztat el minket...

Először is, egy fél pohár tejet különválasztunk, majd ezzel a kakaót és barnacukrot alaposan összekeverjük, míg sima állagú nem lesz. A maradék tejet fűszerekkel felforrósítjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután óvatosan belecsorgatjuk a kakaós keveréket, és újra felforraljuk az egészet. Miután néhány percet pihent, átszűrjük, hogy a fűszerek ne zavarják az élvezetet. Végül csészékbe töltjük, egy adag tejszínhabbal és egy csipetnyi őrölt fahéjjal díszítjük. Mindenki kedvére ízesítheti barna cukorral!

A csipkebogyóból készült tea nemcsak gyógyító tulajdonságairól híres, hanem íze is annyira kellemes, hogy érdemes pusztán az élvezet kedvéért fogyasztani! Számos módon el lehet készíteni: a legideálisabb, ha forrásban lévő, majd lehűtött vízbe helyezzük az összetört bogyókat, és lefedve hagyjuk őket 6-8 órán át. Fogyaszthatjuk önállóan vagy mézzel édesítve. Hideg formában frissítő élvezetté válik, amely színt vihet a borongós napokba. Ha pedig még gazdagabb ízélményt szeretnénk, bátran adhatunk hozzá ízfokozókat, mint például vékonyra szeletelt gyömbért, pár galagonyabogyót vagy friss citromfüvet.

Related posts