A Péterfy Kórház vezetősége hangsúlyozza, hogy a lejárt szavatosságú húsokkal kapcsolatos híresztelések félrevezetőek és pánikot keltenek. Az ilyen állítások nemcsak az intézmény hírnevét veszélyeztetik, hanem a közvélemény bizalmát is megrendítik. Fontos


A Nébih hivatalos weboldalán közzétett információ szerint július 14-én napvilágot látott, hogy egy ellenőrzés során felfedezték, hogy egy budapesti kórház konyháján hónapok óta lejárt hús termékeket tároltak. Az érintett intézmény közleményben válaszolt a helyzetre.

A Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet konyhája egyedülálló helyszín, ahol a betegellátás fontos részeként gondoskodnak a finom és tápláló ételekről. Itt nemcsak az ízek harmóniája, hanem az egészséges táplálkozás elvei is érvényesülnek, hogy a páciensek gyorsabban felépülhessenek. A konyha csapata elkötelezetten dolgozik azon, hogy minden étkezés ne csak tápláló, hanem ízletes is legyen, figyelembe véve a diétás igényeket és a helyi alapanyagok felhasználását.

megszegte az élelmiszer-biztonsági előírásokat.

A Nébih július 14-i közleménye szerint egy vendéglátóipari termék elkészítéséhez szükséges alapanyagot lejárt fogyaszthatósági idővel forgalmaztak. A kórház hangsúlyozta, hogy az ellenőrzésre hónapokkal ezelőtt került sor, és az alapanyagok a felhasználás előtt már megsemmisítésre kerültek, amit hivatalos jegyzőkönyv is tanúsít.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) legújabb hatósági jelentésében nyilvánosságra hozta, hogy a kórház konyháján...

Összesen 202 kilogramm lejárt szavatosságú csirke- és sertéshúst fedeztek fel.

A tételek között felfedezhetőek voltak olyan húsok is, melyek fogyaszthatósági ideje 2024. decemberre datálódik. A többségük azonban január végén már lejár, míg néhány tíz kilós tétel csak áprilisban válik elérhetetlenné.

A kórház hivatalos nyilatkozatában határozottan cáfolja azt a vádaskodást, miszerint lejárt szavatosságú alapanyagot alkalmaztak volna. Kiemelik, hogy:

Related posts