Egyszerűen elkészíthető mascarponés epertorta, amely minden vendég szívét megdobogtatja!


Epertorta számtalan módon készülhet: mi most egy házias klasszikus receptjét hoztuk el!

Az eperszezon végre itt van, és a várva várt epres hetek igazi élvezetét nem élhetjük át egy otthon készült epertorta nélkül! Most, hogy az édes, zamatos eper végre elérhető, igazi bűnbeesésre csábítanak az epres desszertek. Merüljünk el az ízek tengerében, és élvezzük ezt a csodás gyümölcsöt, amely most már megfizethető áron vár ránk!

A boldogság receptje most egy piskóta, mascarponés tejszínhab és friss eper hármasából áll. Ez a mascarponés epertorta valóban a legegyszerűbb sütemények közé tartozik: nincs benne túlbonyolított ízvilág, csupán egy finom piskóta és egy krém, amellyel akár burkolni is tudjuk. Nem szükséges hozzá mesteri konyhai tudás, mindössze annyira van szükség, hogy valaki képes legyen felverni a tejszínhabot. Ezzel a tortával biztosan mindenki örömét leli a sütésben!

Sőt, még annál is egyszerűbb lesz, mivel a tejszín kényes dolog, ha nem ismerjük a trükköt (jól be kell hűteni, ennyi), a mascarpone azonban ezt is megoldja: úgy biztosít tuti állagot, hogy a tejszín ízét egy cseppet sem módosítja.

Tovább egyszerűsíthetjük a dolgokat azzal, ha készen vásárolt piskótakarikát használunk – ez is egy remek alternatíva. Tudom, hogy manapság mindenki a gasztroforradalomról, a tanyasi bio tojásokról és hasonlókról beszél, de a valóságban sok dolgozó nő küzd azzal, hogy időt találjon a sütésre. Számukra tökéletes választás ez a torta. Azért, hogy biztonságban érezd magad, megosztok egy elronthatatlan piskóta receptet is, hiszen néha gyorsabb, mint elmenni a boltba.

Egy olyan tortát készítünk tehát, amiben csak piskóta, mascarponés tejszínes krém és eperdarabok vannak, de az aztán jó sok. Annál gusztusosabb és kívánatosabb dolog mostanában úgysem nagyon létezik, mint a jó nagy, jól felismerhető eperdarabok, amire olyan jó ráharapni.

Fedezd fel az atombiztos piskóta receptet, amely garantáltan sikerélményt nyújt, ha magad szeretnéd elkészíteni. De ha inkább a boltban vásárolnád meg, az is teljesen jó választás!

Amikor kész a torta, még ne együk meg rögtön, mert, fájdalom, a tortáknak össze kell érniük. Tegyük be vagy 4-5 órára a hűtőbe, és csak utána vágjuk fel. Meglesz a jutalma az önuralmunknak.

Related posts