Rácz Jenő bemutatott egy olyan receptet, amelytől sok magyar szívét megdobogtatja a félelem.

Vannak receptek, amiktől még a rutinosabb hobbiszakácsok is félnek. Rácz Jenő megmutatja, hogy erre semmi szükség!
Rácz Jenő neve először a gasztronómia színpadán tűnt fel, amikor fiatal korában külföldi konyhákban szerzett tapasztalatokat. Az igazi sikert azonban 2018-ban érte el, amikor az RTL népszerű főzőműsorában, A Konyhafőnökben zsűritagként tűnt fel, ezzel új dimenzióba emelve szakmai pályafutását.
Karizmatikus személyisége, mély szakmai tudása és szigorú, de igazságos kritikái miatt gyorsan elnyerte a nézők szívét. Bár sokan időnként furcsának találják maximalista hozzáállását, éppen ez adta meg neki azokat a karakterjegyeket, amelyek révén elismert séf lett. A műsorban való megjelenése után egyre többen kezdtek érdeklődni iránt, így a magyar gasztronómia egyik legismertebb képviselőjévé vált.
A legjelentősebb áttörését 2016-ban élte meg, amikor a sanghaji Taian Table étterem konyhafőnökévé nevezték ki. Ekkor az étterem megszerezte első Michelin-csillagát, így Rácz Jenő lett a legfiatalabb magyar séf, aki Michelin-csillagos éttermet irányított. Az elismerés nem csupán egy pillanatnyi dicsőség volt, hiszen az étterem a következő két évben is megőrizte ezt a rangos címet, tovább erősítve ezzel hírnevét a gasztronómiai világban.